Referencje

U nas rybę jedli:

Pascal Brodnicki

Maciej Nowak – krytyk kulinarny

Joe Coocker – legendarny piosenkarz

Serena Williams – światowej sławy tenisistka

(…)

My w rankingach:

Tripadvisor: https://pl.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274856-d753461-Reviews-Boston_Port-Warsaw_Mazovia_Province_Central_Poland.html

Mówią o Nas:

Ranking lokali Newsweeka

„Niepozorny barek serwujący głównie ryby, chyba najlepsze w Warszawie”. Sam lokal nie dość, że „mały”, to jeszcze „bez wyrazu”. Ale „to nie przeszkadza nikomu, kto poznał to miejsce”. „Przychodzą tu biznesmeni dziennikarze i ludzie młodzi” na „świetne i niedrogie żarcie”…

…przeczytaj cały artykuł

Stein Survey 2001

Moc pochwał za jakość jedzenia, szczególnie za grill i duży wybór; potrawy są tak dobre, że nie zwraca się uwagi na pozostałe parametry; „dużo jeść i przymykać oczy na otaczającą rzeczywistość”; „jest wiele powodów dlaczego tu przychodzę, wszystkie są wymienione w menu”…

…przeczytaj cały artykuł

Najlepszy Chowder

Na najlepszy chowder, czyli gęstą zupę rybną, trzeba jechać do Bostonu. Najłatwiej podjechać jakimkolwiek tramwajem do Pławskiej i wysiąść przy Odyńca…

…przeczytaj cały artykuł

Tajemnica Miętusa

Wszystko, co dobre, ma swój kres, także dobre restauracje mają to do siebie, że nie są wieczne. Zamiast upadających restauracji powstają nowe i od zera budują swój prestiż, a ulubione zakątki smakoszy przechodza do wspomnien i legend…

…przeczytaj cały artykuł

Warszawa pełną gębą

O Bostonie, kultowym w pewnych kręgach barze na rogu Odyńca, Pławskiej i Okólskiej, pisał przed kilku laty w „Magazynie” Piotr Bikont. Był to felieton sentymentalny, relacjonujący przypadki pewnego Amerykanina z Nowej Anglii, który próbował założyć w Warszawie gastronomiczny interes życia. Szybko dał jednak za wygraną, lokal sprzedał a sam wrócił do rodzinnego Bostonu…

…przeczytaj cały artykuł